Loading...
Inzendingen 2018-05-30T12:54:14+00:00

Alle ingezonden ideeën

Stiltegebied voor dieren

Een holistische visie voor het heel gebied maken waar in zones worden creëert b.v. voor de natuur en een stiltegebied voor dieren en vogels, een gebied voor wandelaars en honden gescheiden van fietsers, een gebied waar honden kunnen vrijlopen en een gebied waar honden aan de lijn moeten blijven.

J. Ramsbotham 15 juni 2018

Holistische visie

Aan de oostkant van het bos, tussen de Weldammerlaan en het bos, zal de boscompensatie i.v.m. met het Knooppunt Project kunnen komen. Als veel bomen worden hier geplant, met ook wandel en fietspaden erdoor wordt hier ook de recreatieve en natuur ruimte vergroot waardoor de drukte op het bos wordt verkleind. Ook kan aan gedacht worden om het bos gebied ten zuiden van de Westerdorpstraat (ook van GLK) open te stellen voor wandelaars zodat een aantrekkelijk wandelpad kan gecreëerd worden dat aansluit op de huidige pad langs de snelweg richting station en op de Horstpad. Er moet een holistische visie komen voor het hele gebied om de recreatieve en natuur waard van het hele gebied te vergroten. In deze visie moeten zones creëert worden b.v. voor de natuur en een “stiltegebied” voor dieren en vogels, voor wandelaars en honden gescheiden van fietsers, een gebied waar honden kunnen vrijlopen en gebied waar zij aan de lijn moeten zijn. De focus moet niet op het Hoevelakense Bos zelf komen, dat een beschermd gebied is in eigendom van GLK, maar op de gebieden west en oost van het bos omdat de oplossing voor het Hoevelakense Bos daarbuiten ligt.

J. Ramsbotham 15 juni 2018

Uitbreiding recreatiegebied

Vraag: is er uitbreiding van het recreatiegebied mogelijk door het bos van Gelders landschap aan de overkant van de Nijkerkerstraat in de discussie te betrekken?

A. Smidstra 15 juni 2018

Honden en paarden

Beperk het gebied voor het uitlaten van honden ,en laat paarden en ruiters niet meer toe , want ze vervuilen de randen van de paden en de paarden maken met hun hoeven de paden stuk en daardoor lopen de wadelaars om deze modderige stukken heen . Het is wel jammer dat deze maatregelen genomen moet worden, maar het behoud van dit mooie bosgebied is zo belangrijk ! Een al jarenlange donateur van Gelders Landschap en Kastelen.

J. Kooistra 15 juni 2018